KLIENT CASE: SMERTER NEDRE RYG

 

 

Case:

Politimand med tilbagevendende smerter i den nedre venstre del af ryggen gennem 1 år.

Analyse:

Billedet til venstre viser, at den venstre ballemuskel (gluteus maximus) var delvis inaktiv og ikke arbejdede optimalt, og derfor kun fik en score på 27 ud af 100 i en kropsscanning. I de efterfølgende muskel test af ballemusklen kunne vi konkludere at den nedre del af ryggen spændte op når vi testede klientens styrken i ballemusklen, samt at han var låst i muskulaturen omkring hans vejrtrækningsmuskel (diafrapma), hvilket resulterede i en overfladisk vejrtrækning.

Forløbet:

I løbet af få behandlinger fik vi aktiveret klientens ballemuskel så den kom på 82 ud af 100 i kropsscanningen, men vigtigst var at hans smerter i ryggen forsvandt, da ryggen nu ikke var nød til at kompensere for den inaktive ballemuskel. Klienter fik nogle enkelte øvelser med hjem så han fremover selv kan aktiverer de muskler der har tendens til at lukke ned.

 

 

”Jeg har gennem mit operative arbejde i politiet altid været afhængig af, at min krop kunne præstere fuldt ud. For godt et år siden begyndte jeg at få ondt i venstre side af ryggen, og det blev med tiden værre og jeg vidste ikke hvorfor. Jeg konsulterede Ronnie som hurtigt opdagede, at min venstre balle nærmest var inaktiv og at mine muskler omkring ryggen derfor var på overarbejde. Jeg fik nogle få øvelser med hjem, og allerede efter en uge var smerterne reduceret betydeligt. Jeg kan nu mærke, at jeg er mere bevidst om bl.a. min vejrtrækning, aktivering af baller- og coremuskulaturen. Det føles godt og giver rigtig god mening for mig.” – Jan.