KLIENT CASE: LYSKE & BAGLÅR

 

 

Case:

Ung fodboldspiller med gentagende smerter i højre lyske og baglår, der gjorde at han kun kunne sparke og løbe på 80% gennem seks måneder. Det betød, at han blev nødt til se mange kampe fra sidelinjen, da han ofte havde for ondt til spille.

Analyse:

Billedet til venstre viser, at den højre ballemuskel (gluteus maximus) var delvis inaktiv og ikke arbejdede optimalt, og derfor kun fik en score på 34 ud af 100 i en kropsscanning. I de efterfølgende muskeltests af ballemusklen kunne vi konkludere, at klientens højre baglår kompenserede for den inaktive højre balle, hvilket resulterede i klientens baglår var overbelastet. Derudover var der også muskler på forsiden i kroppen, der var inaktive, hvilket var årsagen til klientens smerter i lysken.

Forløbet:

Lysken fik vi hurtigt styr på, men baglåret var lidt mere drilsk. Under behandlinger kunne vi godt få aktiveret ballen, men når klienten begyndte at løbe, blev ballen inaktiv igen og baglåret blev nødt til at kompensere igen. Vi begyndte at arbejde med nogle simple træningsøvelser, så ballen genlærte at arbejde under bevægelse, og i løbet at få uger kunne klienten spille fodbold på 100% igen.

 

”Jeg har gennem mit operative arbejde i politiet altid været afhængig af, at min krop kunne præstere fuldt ud. For godt et år siden begyndte jeg at få ondt i venstre side af ryggen, og det blev med tiden værre og jeg vidste ikke hvorfor. Jeg konsulterede Ronnie som hurtigt opdagede, at min venstre balle nærmest var inaktiv og at mine muskler omkring ryggen derfor var på overarbejde. Jeg fik nogle få øvelser med hjem, og allerede efter en uge var smerterne reduceret betydeligt. Jeg kan nu mærke, at jeg er mere bevidst om bl.a. min vejrtrækning, aktivering af baller- og coremuskulaturen. Det føles godt og giver rigtig god mening for mig.” – Jan.