KLIENT CASE: LØBERKNÆ

 

 

Case:

Kvinde som gennem seks måneder havde haft problemer med et løberknæ, der gav hende smerter, når hun cyklede og generelt i dagligdagen.

Analyse:

Under den indledende screening af klienten, fandt vi ud af hendes hoftebøjer (psoas) og forlår var inaktive. Dette mønster ser jeg næsten altid ved knæ-problematikker – både akutte og ved overbelastningsskader som løberknæ og springerknæ. Ofte vil man blive anbefalet pause eller træningsøvelser, men det fjerner ikke kompensationsmønsteret, og derfor ender mange med at løbe ind i den samme skade igen.

Forløb:

Da vi fik aktiveret klientens hoftebøjer og forlår, forsvandt hendes smerter med det samme, og hun fik et par konkrete aktiveringsøvelser med hjem, da kroppen til at starte med ofte går tilbage i kompensationsmønster. Vi lavede et par opfølgende behandlinger, dermed var vi sikre på, at klinten havde de rigtige øvelser, så hun forsat kunne cykle og bevæge sig uden smerter.

 

”Jeg har siden udgangen af januar 2020 døjet med et løberknæ. Efter adskillige besøg hos andreforskellige behandlere, hvor resultaterne udeblev, blev jeg anbefalet at booke en tid hos Ronnie. Efter blot én behandling forsvandt smerterne fra mit knæ, Jeg kunne nu gå nedad trapper, rejse mig/sætte mig i en stol og cykle uden smerter. Jeg fik et par enkelte øvelser, jeg kan lave hjemme, og har efter tre behandlinger fortsat ingen smerter” – Mette